شاید بتوان برنج را اصلیترین بخش وعدههای غذایی ایرانیان دانست که همراه انواع خورش و کباب سرو میشود. تهیهی پلویی خوشمزه و خوشبو علاوهبر کیفیت دانههای برنج، به نحوهی پخت آن هم مرتبط است. در گذشته خانمهای خانهدار یا آشپزها روش و راهکار خود را برای پخت برنج داشتند و به آن افتخار میکردند. با پیشرفت جوامع و کمبود وقت افراد و نیاز به تهیهی سریع و بینقص پلو برای وعدههای غذایی، استفاده از پلوپزها فراگیر شد. بهمرور علاوهبر پخت برنج و تهیهی تهدیگهای خوشمزه امکاناتی مانند پخت خورش، بخارپزکردن، ماستبندی و... هم به این دستگاهها اضافه شد. بهعلاوه ظاهرشان هم بهبود پیدا کرد.